'Is ongelukkig voor Van de Beek, op dit moment is er geen betere ter wereld'

'Is ongelukkig voor Van de Beek, op dit moment is er geen betere ter wereld'

Gepubliceerd: vrijdag 19 februari 2021 om 14:28vr 19-02-2021 om 14:28

Dirk Kuyt denkt dat de tijd van Donny van de Beek bij Manchester United nog wel gaat komen. De analist geeft in gesprek met Sky Sports aan de situatie van de middenvelder te vergelijken met die van Hakim Ziyech, die bij Chelsea ook even de tijd nodig had om op gang te komen.

"De stap van de Eredivisie naar de Premier League is een grote", begint Kuyt over de eerste periode van Van de Beek bij Manchester United. De middenvelder komt vooralsnog slechts sporadisch voor in de plannen van manager Ole Gunnar Solskjaer. "We moeten het vergelijken met Ziyech, je moet spelers de tijd geven."

Het zat Van de Beek niet bepaald mee in zijn eerste maanden in Manchester, zo stelt Kuyt. "Het is voor hem erg ongelukkig, want op dit moment zijn er op deze wereld geen betere spelers dan Bruno Fernandes. En Van de Beek speelt op die positie, dat maakt het erg zwaar voor hem."

Kuyt denkt echter dat het goed gaat komen met Van de Beek bij United en wijst daarbij naar zijn prestaties bij Ajax. "Donny heeft vorig seizoen in de Champions League laten zien hoe goed hij is, zijn tijd gaat nog wel komen. Het is teleurstellend dat hij een blessure op heeft gelopen, net nu Paul Pogba ook geblesseerd is. Er was wat ruimte op het middenveld, hij hoopte natuurlijk op een kans. Hij zal geduldig moeten zijn", sluit Kuyt af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Van de Beek nog slagen bij United?

Ja, gewoon geduld blijven houden
33%
Nee, hij kan beter een andere club zoeken
67%
(1016 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws