19-02-2021 22:52
37

Roda JC heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan. Dylan Vente, die door Feyenoord aan de Limburgers is verhuurd, bezorgde zijn ploeg in de slotfase van het duel met Helmond Sport tegen de verhouding in de drie punten.

Helmond Sport - Roda JC 1-2
Om de zesde plaats in ieder geval voorlopig van NEC over te nemen moest de Koempelclub, die de afgelopen vier competitiewedstrijden wist te winnen, drie punten zien te pakken in Helmond. De goal van Patrick Pflücke na twaalf minuten gaf aanleiding om daar vertrouwen in te hebben, maar de Brabanders rechtten de rug en kwamen via Arno van Keilegom nog voor rust op gelijke hoogte.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op de winnende goal, waarbij Helmond het betere van het spel had. Het was echter Roda dat toesloeg: Dylan Vente benutte een rebound en schoot zijn ploeg daarmee op doelsaldo naar plaats zes en een uitstekende uitgangspositie om de play-offs te halen. NEC, de ploeg die daardoor gepasseerd wordt, heeft echter wel nog twee wedstrijden tegoed.

Telstar - FC Eindhoven 1-1
Telstar wil een play-offplaats veroveren en leek die wens vrijdagavond luister bij te zetten door thuis van FC Eindhoven te winnen. Een goal van Glynor Plet was lang het enige doelpunt van de wedstrijd, maar diep in blessuretijd maakte Bart Biemans de 1-1. Daarmee dompelde hij De Witte Leeuwen in rouw, want die ploeg had met een zege de achtste plek van Volendam tot op een punt kunnen naderen. Nu blijven ze op drie punten steken van de plek die waarschijnlijk recht zal geven op deelname aan de nacompetitie.