Van den Brom wil met praatsessies 'uit de ellende': 'Van captain tot materiaalman'

Van den Brom wil met praatsessies 'uit de ellende': 'Van captain tot materiaalman'

19-02-2021 23:48
27

KRC Genk zit in een serieuze vormdip. John van den Brom moet het tij keren, weet dat zijn baan onder druk staat en sprak daarom uitvoerig met zijn spelers en staf. Dat laat de Nederlandse oefenmeester aan Het Laatste Nieuws weten.

Van den Brom vertelt tegenover de Belgische krant hoe hij geprobeerd heeft om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. “Ik wil jullie even meenemen in het verhaal van de afgelopen dagen. Na de zéér teleurstellende nederlaag bij Oostende had ik het gevoel dat ik even bij die jongens in de kleedkamer moest blijven. Dat was de eerste stap om uit de ellende te komen."

In de kleedkamer ging de voormalig trainer van FC Utrecht het gesprek al aan. "Ik heb die jongens de mogelijkheid gegeven om te zeggen wat er op hun lever ligt. En dat gebeurt in een normale setting hoor, dat is niet met schoenen gooien zoals jullie soms denken, maar gewoon een open gesprek. Bijna iedereen is aan het woord geweest. Van de aanvoerder tot de materiaalman. Deze situatie waarin wij nu zitten doet ons allemaal pijn."

Van den Brom gelooft in de kwaliteiten van zijn spelers en heeft deze week herstel gezien op de training. "De kwaliteiten die wij hebben komen niet tot uiting als we zonder inzet, lef, vertrouwen en de juiste mentaliteit spelen. Ik heb het gevoel dat die praatsessies ook echt gewerkt hebben, want wat we vandaag op training getoond hebben was gewoon indrukwekkend."

De Nederlandse trainer is pas sinds begin november trainer in Belgisch Limburg. Hij besloot FC Utrecht te verlaten en voor zijn kans te gaan in Genk, waar hij dus nu alweer op de schopstoel zit.