Tuchel heeft weer geen plaats in de basis voor Ziyech op bezoek bij Southampton

Tuchel heeft weer geen plaats in de basis voor Ziyech op bezoek bij Southampton

20-02-2021 13:14 Laatste update: 13:50
62

Hakim Ziyech begint zaterdagmiddag opnieuw op de bank bij Chelsea, dat op bezoek gaat bij Southampton. De Marokkaanse spelmaker begon eind januari voor het laatst in de basis in een competitiewedstrijd van The Blues.

Sinds de komst van Thomas Tuchel naar Londen zit Ziyech vaker dan hem lief is op de reservebank. Onder de inmiddels ontslagen trainer Frank Lampard had Ziyech vrijwel altijd een plekje bij de eerste elf. Onder de nieuwe Duitse oefenmeester moet de oud-Ajacied het vooralsnog doen met invalbeurten en wedstrijden in de Engelse bekertoernooien.

Ook de Italiaan Jorginho, die onder Lampard bijna altijd zeker was van een basisplaats, begint op de bank in Southampton. In de punt van de aanval krijgt de jonge Tammy Abraham de voorkeur boven 'good old' Olivier Giroud. De Fransman opende vorig weekend nog de score in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Newcastle United, maar begint zaterdagmiddag op de bank.

Bij een overwinning komt Chelsea op één punt van Leicester City en Manchester United, die later dit weekend nog in actie komen. Southampton staat keurig in de middenmoot, maar verkeert in zeer slechte vorm. The Saints verloren al zes (!) competitiewedstrijden op een rij.

De volledige opstelling van Chelsea:

Mendy; Rüdiger, Zouma, Azpilicueta; James, Kovacic, Kanté, Alonso; Werner, Mount; Abraham.