Koeman neemt Dest na PSG-thuis in bescherming: 'Hij heeft tijd en advies nodig'

Koeman neemt Dest na PSG-thuis in bescherming: 'Hij heeft tijd en advies nodig'

20-02-2021 14:48 Laatste update: 15:33
27

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft zaterdagmiddag tijdens het wekelijkse persmoment teruggeblikt op het optreden van Sergino Dest tijdens de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De oud-Ajacied werd bij tijd en wijle compleet weggespeeld door de Fransman Kylian Mbappé, maar Koeman neemt zijn jonge pupil in bescherming.

Mbappé groeide tegen Barcelona uit tot de absolute man van de wedstrijd met drie treffers in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd in Camp Nou. Dest kreeg geen vat op de uitblinkende Fransman en werd twintig minuten voor tijd uit zijn lijden verlost door trainer Koeman, die ook zag dat Dest het zeer lastig had tegen PSG. "Hij is fysiek weer oké, na een periode van kleine pijntjes. Hij is negentien jaar oud en moet leren dat hij agressiever moet zijn. Hij moet geconcentreerder spelen."

Mbappé waande zich in een speeltuin en genoot van de vele ruimte die Dest hem gaf. "Hij had te veel momenten in de wedstrijden waarin hij niet 100% gefocust was. Daar hebben we ook met hem over gesproken", gaat Koeman verder. "Hij is een jonge speler en kan het nog leren, dat is goed. Maar hij moet het wel gaan leren. Het is een grote stap voor hem als speler om nu voor Barcelona te spelen. Een grote stap vergeleken met voetballen in Nederland. Hij heeft tijd en advies nodig. Maar het begint altijd bij de speler zelf."