Levensles Van Persie aan zoontje geldt ook voor Emmen-spelers: 'Loser of winner?'

Levensles Van Persie aan zoontje geldt ook voor Emmen-spelers: 'Loser of winner?'

20-02-2021 21:30
18

Caner Cavlan laat na de eerste overwinning van dit Eredivisie-seizoen voor FC Emmen weten dat hij zijn ploeggenoten in aanloop naar de wedstrijd een filmpje heeft laten zien van Robin van Persie, die zijn zoontje Shaqueel een levensles meegeeft. Cavlan zegt dat diezelfde boodschap ook door moet dringen bij de Emmen-spelers.

In het filmpje geeft Van Persie aan dat Shaqueel, die actief is in de jeugdopleiding van Feyenoord, op de bank moest beginnen tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. Het zorgde voor teleurstelling. "Hij was aan het klagen, over anderen, de trainer et cetera", geeft Van Persie aan. "Toen zei ik: je praat als een loser. Ik hoor niets over jezelf."

Die boodschap ging de afgelopen weken ook op voor de Emmen-spelers, zo geeft Cavlan na de 3-2 overwinning op PEC aan voor de camera van ESPN. "Het was een mooi verhaaltje. Zijn zoontje zat op de bank tegen Ajax en was teleurgesteld. Hij wees naar andere dingen. In plaats van dat hij naar zichzelf keek. Van Persie zei: kijk je ook naar jezelf? Wil je een loser of een winner zijn?"

Cavlan liet de beelden zien aan zijn ploeggenoten bij Emmen. "Ik denk dat het in deze periode voor ons heel belangrijk is om naar onszelf te kijken en om niet te wijzen naar anderen. Ik denk dat het filmpje wel wat heeft losgemaakt", sluit de verdediger af.