Opluchting bij Lukkien: 'Misschien wel het mooiste wat er in het leven is'

Opluchting bij Lukkien: 'Misschien wel het mooiste wat er in het leven is'

21-02-2021 07:31
28

FC Emmen-trainer Dick Lukkien kon zaterdagavond eindelijk juichen na de eerste overwinning in het huidige Eredivisie-seizoen. De oefenmeester van de Drenten spreekt van een 'klein stapje richting herstel' na de verdiende overwinning in eigen huis tegen PEC Zwolle.

De zege kwam in de slotfase nog heel even in gevaar, maar Lukkien vindt de overwinning meer dan terecht. "Behoudens een ietwat magere openingsfase en aan het eind, na de 3-2 nog even wat billenknijpen na vond ik dat wij ruim bovenliggend waren en misschien wel meer dan drie goals hadden moeten maken", vertelt hij in gesprek met de NOS.

De druk op Emmen nam toe, dus logischerwijs ook op de positie van Lukkien als trainer van de club. "Dat die overwinning voor mij heel belangrijk is kan geen misverstand over bestaan." De oefenmeester is blij dat zijn selectie is blijven knokken. "Daar ben ik ook best wel trots op. Dat we ondanks het feit dat we in heel zwaar weer zitten toch in elkaar zijn blijven geloven en vertrouwen hebben gehouden. Dat is misschien wel het mooiste wat er in het leven is."

Emmen is nog steeds de nummer achttien van de Eredivisie, maar heeft nu nog maar vier punten achterstand op nummer zeventien ADO Den Haag en nummer zestien Willem II. "We hebben een klein stapje gezet naar een soort van herstel. De puzzel begint wel een beetje te vallen. We blijven heel nuchter, hebben nog een lange weg te gaan. Maar zeker de manier waarom we gespeeld hebben geeft hoop en vertrouwen."