'Baumgartl is een leuke jongen, maar hij heeft niet de kwaliteiten voor PSV'

'Baumgartl is een leuke jongen, maar hij heeft niet de kwaliteiten voor PSV'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 10:57zo 21-02-2021 om 10:57

Olympiakos Piraeus waande zich donderdag in het Europa League-duel met PSV in een schiettent. Met name Timo Baumgartl maakte een zwakke indruk, zag ook René van de Kerkhof.

"Als je zag hoe PSV de doelpunten tegen kreeg... Jongen, dit gebeurt nog niet in het amateurvoetbal", zegt de clubicoon van de Eindhovenaren tegen Omroep Brabant. "In het begin van de eerste helft ging het nog wel wat PSV liet zien, maar na het uitvallen van Olivier Boscagli en het inbrengen van Timo Baumgartl begonnen de problemen bij PSV."

Van de Kerkhof is duidelijk in zijn oordeel over de Duitse mandekker. "Timo is een leuke jongen, maar hij past gewoon niet bij PSV. Soms speelt die jongen aardige wedstrijden, maar in het algemeen... Hij hoort niet bij de eerste elf van PSV thuis. Hij heeft niet de kwaliteiten die je nodig hebt om achterin bij PSV stand te houden."

De 4-2 nederlaag is desondanks niet alleen aan Baumgartl te wijten, meent Van de Kerkhof. Zo kijkt hij onder meer naar Yvon Mvogo. "Wij hadden vroeger Jan van Beveren in de goal. Die pakte punten voor ons. Dat doet deze keeper niet."

Boscagli
Volgens trainer Roger Schmidt is Olivier Boscagli nog een vraagteken voor het duel met Vitesse van zondag. Of hij in dat geval weer een beroep doet op Baumgartl, is afwachten. Het Eindhovens Dagblad meldt dat Nick Viergever mogelijk terugkeert in de wedstrijdselectie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws