Breaking news

Spaanse media hard voor Koeman en Barcelona: 'De nachtmerrie ging door'

'Zelfs jongens Barça waren onder indruk van Frenkie, Semedo vond hem ongelooflijk'

'Zelfs jongens Barça waren onder indruk van Frenkie, Semedo vond hem ongelooflijk'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 11:16zo 21-02-2021 om 11:16

Bruno Varela werd bij Ajax positief verrast door Hakim Ziyech. De Marokkaanse spelmaker deed zijn uiterste best om de 26-jarige doelman zich thuis te laten voelen in Amsterdam.

"Hakim heeft een groot hart", vertelt Varela aan Voetbal International. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooraf een compleet andere mening over hem had. We speelden met Benfica tegen hem en het leek me een beetje een arrogante gast. Uiteindelijk was hij bij Ajax één van de aardigste en meest bescheiden jongens die ik heb ontmoet. Hij probeerde vanaf het begin met me te praten: Heb je iets nodig? Hoe gaat het met je familie?"

"Later belde hij me ook altijd als hij wist dat mijn familie in Portugal zat en ik alleen was: Je kunt altijd naar mijn huis komen om te eten. Ik wil niet dat je alleen bent. Ik heb me compleet in hem vergist en hou echt van hem", aldus Varela, die inmiddels uitkomt voor Vitória Guimarães.

Frenkie de Jong
Waar Ziyech veel indruk maakte naast het veld, deed Frenkie de Jong dat binnen de lijnen. "Iedere training of wedstrijd deed hij wel iets speciaals", stelt de Portugees. "Een controle, een dribbel of een pass. Het was iedere keer indrukwekkend als hij de bal had. Zijn moment in Madrid tegen Luka Modric en Vinícius was natuurlijk mooi, maar ik heb zoveel van zulke acties van hem gezien. Het was niet eens indrukwekkend voor me, omdat het eigenlijk heel normaal was voor Frenkie."

"Hij verraste iedereen, zelfs de jongens van Barcelona waren onder de indruk van hem", vervolgt Varela. "Toen hij daar net was had ik contact met mijn landgenoot Nélson Semedo. Hij stuurde me: Deze gast is ongelooflijk. Ik zei tegen hem: Behandel hem goed, want het is een goede jongen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws