RKC wint overtuigend van Heracles en neemt afstand van degradatiezone

21-02-2021 16:18 Laatste update: 16:25
18

RKC Waalwijk heeft een klinkende overwinning geboekt op Heracles. De Waalwijkers wonnen overtuigend met 3-0 en nemen afstand van de gevarenzone in de Eredivisie.

RKC kwam meteen goed voor de dag in het eigen Mandemakers Stadion. In de elfde minuut was het raak voor de thuisploeg: na een voorzet van Lennerd Daneels controleerde Ola John de bal goed, waarna hij hem hard raak schoot in de korte hoek achter Heracles-doelman Janis Blaswich.

Twaalf minuten later was de aangever van de 1-0, Daneels, zelf trefzeker. De 22-jarige Belg wist vanaf de rand van de zestien meter de bal laag in de hoek te leggen: 2-0. In het restant van de eerste helft kwam Heracles nog een aantal keer in de buurt van RKC-goalie Kostas Lamprou, maar echte kansen wist de formatie van Frank Wormuth niet te creëren.

Bij rust stond een 2-0 stand op het scorebord. In de tweede kwamen beide ploegen tot mogelijkheden om te scoren, maar RKC maakte daar echter het meeste aanspraak op. In de 76ste minuut was de 3-0 voor RKC uiteindelijk een feit. Richard van der Venne schoot raak na een mooie pass van Vurnon Anita. Opvallend genoeg vroeg Van der Venne nét voor de treffer om een wissel.

In de slotfase leek Heracles zich neer te leggen bij de nederlaag in Waalwijk. Door de overwinning heeft RKC nu een voorsprong van negen punten op de degradatiezone, al hebben Willem II en ADO wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Waalwijkers.