'Grote rondo' bij Ajax-Sparta: 'Er zijn stevige woorden gevallen, hoort erbij'

'Grote rondo' bij Ajax-Sparta: 'Er zijn stevige woorden gevallen, hoort erbij'

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 22:12zo 21-02-2021 om 22:12

Spartaan Abdou Harroui had met zijn ploeg niet veel in te brengen tegen Ajax, maar kon toch gematigd tevreden terugkijken op de zondagavondwedstrijd. De tweede helft tegen Ajax bood perspectief, vond de middenvelder.

Sparta ging met een 3-0 achterstand aan de thee en verloor uiteindelijk met 4-2. "De tweede helft hebben we gewonnen", concludeerde Harroui dan ook in gesprek met ESPN. "Toen hebben we meer weerstand getoond. Daar ben ik wel trots op, op het team."

Voor rust moesten de gasten echter naar adem happen. "We wisten van tevoren dat het lastig gaat worden. Dan proberen we het zo compact mogelijk te houden en op de counter te gokken", aldus Harroui. "De eerste vijftien minuten deden we het prima. Daarna verhoogde Ajax het baltempo en wordt het voor ons lastiger om het compact te houden. En dan scoren ze, dat is de kwaliteit van Ajax."

Een 'grote rondo' in de Johan Cruijff Arena was het gevolg. "Zo voelde het wel, ja. In de rust zijn er stevige woorden gevallen. Hoort erbij, het is topsport hè? Dan zie je toch dat we het de tweede helft wel op kunnen brengen. Daar ben ik trots op."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws