De Eredivisie-flops: speelronde 23 levert recordaantal spelers af

De Eredivisie-flops: speelronde 23 levert recordaantal spelers af

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 11:00ma 22-02-2021 om 11:00

Na speelronde 23 in de Eredivisie vinden we een recordaantal spelers terug in de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Spoiler: Willem ll spant de kroon.

Arijanet Muric (Willem ll)
Een absolute horroravond voor de doelman van Willem ll. Er was simpelweg geen houden meer aan tegen het ontketende FC Utrecht. Hoe heftig zou de kater zijn geweest bij Muric?

Derrick Köhn (Willem ll)
Een oude bekende: Derrick Köhn. Het is niet voor het eerst dat de verdediger in de floplijst staat en door zijn optreden tegen Utrecht heeft hij zijn plekje weer veiliggesteld.

Lindon Selahi (Willem ll)
Dat Selahi in deze lijst staat mag geen verrassing zijn. De middenvelder leed vaak balverlies, was slap in de duels en kwam vrijwel overal te laat. Al moet worden gezegd dat Selahi op een voor hem ongebruikelijke positie stond.

Sven van Beek (Willem ll)
Sven van Beek en Willem ll: het is nog niet echt een gelukkig huwelijk. Ook tegen FC Utrecht bewees de van Feyenoord overgekomen verdediger dat hij geen meerwaarde is. Van Beek was bij vrijwel alle tegengoals betrokken.

Mike Trésor Ndayshimiye (Willem ll)
Ook voor Trésor was het een avond om snel te vergeten. De middenvelder liet zijn man lopen bij de 0-1 en zat geen moment in de wedstrijd. Dat zaten trouwens alle Willem ll'ers niet. De kritiek op social media loog er niet om.

Mustafa Saymak (PEC Zwolle)
Saymak mag eens goed in de spiegel kijken na de wedstrijd tegen FC Emmen. Bij de 2-1 liep hij niet mee met z'n man en ook bij de 3-1 zag het er niet goed uit. Saymak leed eerst balverlies en besloot daarna te klagen bij de arbitrage, daar waar hij achter z'n man aan had moeten rennen.

Christian Kum (VVV)
Bij uitstek dé dissonant bij VVV. Eerst volledig misperen, om daarna aan je tegenstander (Boadu) te hangen en rood te krijgen. Dat zijn Kelderklasse-taferelen. Kum is na een sterk jaar bezig aan een veel minder seizoen.

Uros Spajic (Feyenoord)
FC Twente - Feyenoord was een groot foutenfestijn en daar droeg Spajic ook gretig aan bij. Hij zakte door stommiteiten en geklungel goed door de ondergrens. Als de Feyenoord-spelers naar prestaties betaald zouden worden, zou Spajic niets krijgen.Mark Diemers (Feyenoord)
En dat geldt ook voor Diemers, die er eveneens weinig van bakte in Enschede. Trainer Dick Advocaat houdt opvallend lang aan hem vast, maar voor hoe lang nog? De roep om een wissel wordt steeds groter.

Bart Vriends (Sparta)
Vriends hield het 45 minuten vol in de Johan Cruijff Arena. Door miscommunicatie met mededissonant Abels ontstond de 1-0 voor Ajax. En verder deed Vriends te weinig om de meubelen te redden voor Sparta.

Ahmed Kutucu (Heracles)
Het gevaar van Heracles Almelo tegen RKC Waalwijk kwam niet van Ahmed Kutucu. Na een uur had trainer Frank Wormuth genoeg gezien van de Schalke 04-huurling, die geen moment een vuist kon maken.

Mats Knoester (Heracles)
Knoester heeft het de laatste tijd moeilijk bij Heracles en liet tegen RKC niet zien dat hij in de basis hoort. Bij de 3-0 van Van der Venne ging hij in de fout.

Marcos Senesi (Feyenoord)
"Als je vandaag hebt gekeken, zal er wel iets af zijn gegaan", zei Advocaat na afloop over de transferwaarde van Senesi. De Argentijn maakte tegen Twente geen beste beurt, net als de andere verdedigers. Dat zijn we niet van Senesi gewend.Pablo Rosario (PSV)
Toegegeven, Rosario is geen verdediger, maar zijn fouten hebben weinig met zijn positie te maken. Het geklungel van Rosario koste PSV bijna de kop tegen Vitesse. Gelukkig voor hem kwam het zover niet.

Yorbe Vertessen (PSV)
Kreeg tegen Vitesse dé kans om zijn visitekaartje af te geven, maar scoort een onvoldoende. De Belg miste voor rust twee levensgrote kansen en werd na een uur gewisseld. Better luck next time.

Mike te Wierik (FC Groningen)
Groningen mocht van geluk spreken dat Heerenveen niet verder wegliep en Te Wierik was daar mede schuldig aan. Domme foutjes, verkeerd instappen, te traag, te slap, ga zo maar door.

Dirk Abels (Sparta)
Véél te langzaam bij de 1-0 van Haller, waarbij hij Tadic weg liet lopen. Abels werd na 45 minuten gewisseld, maar dat had volgens Fraser ook zomaar na 25 minuten gekund. En daar was alle reden voor, want de verdedigers van Sparta, waaronder Abels, waren nergens.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws