Vitesse boort Tannane lucratieve toptransfer door de neus: 'Het was bijna rond'

22 februari 2021 om 07:58

Vitesse heeft Oussama Tannane in de winterse transferperiode een lucratieve toptransfer door de neus geboord. Dat onthult de 26-jarige aanvaller in gesprek met de Gelderlander. Het zorgde voor teleurstelling, maar inmiddels heeft Tannane de knop omgezet.

Tannane kon naar verluidt naar Spanje, maar Vitesse gaf geen krimp en hield de sterspeler in Arnhem. "Er was van meerdere clubs interesse", vertelt hij aan de Gelderlander. "Uiteindelijk is er geen deal tot stand gekomen. Geen probleem. Ik had afgelopen zomer ook bepaald om een heel seizoen bij Vitesse te voetballen. Ik wilde me weer in de kijker spelen."

Ook clubs uit Frankrijk, Duitsland, Rusland en het Midden-Oosten volgen de verrichtingen van Tannane, die eerder in het buitenland speelde bij Saint-Étienne en Las Palmas. "Ik heb altijd gezegd: Er moet iets geks komen, voordat ik bij Vitesse wegga. Maar dat diende zich in de winter dus ook aan. Ik wil de clubnaam niet geven. Maar het was top. Het was bijna rond. Met die club was alles rond. Maar uiteindelijk ketste de overgang af. Dat was wel even een domper."

Vitesse vroeg naar verluidt een te hoog transferbedrag. Tannane wil dat niet bevestigen, maar zegt wel dat zijn spel er de laatste weken onder leed. "Dat de deal afketste, spookte wel door het hoofd", erkent de negenvoudig international van Marokko. "Ik ben een mens. Al die perikelen hadden invloed op mijn spel. Maar uiteindelijk moet de knop dan ook een keer om. Dat heb ik mezelf opgelegd."