Ten Hag: 'Hij had in het begin moeite, maar werd met de minuut beter'

Ten Hag: 'Hij had in het begin moeite, maar werd met de minuut beter'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 06:55di 23-02-2021 om 06:55

Mohammed Kudus beleefde een onwennige comeback bij Ajax. De twintigjarige Ghanees is desondanks blij dat hij zijn rentree wist op te luisteren met een treffer tegen Sparta (4-2).

"Dat voelde goed", zegt Kudus, die denkt zijn vorm zal terugkeren met speeltijd, in het Algemeen Dagblad. "Het was vooral belangrijk om mezelf weer comfortabel te voelen op het veld, na mijn blessure. Ja, ik trainde al een tijd, maar een wedstrijd is echt heel anders."

Kudus richt zich bij Ajax op de positie van nummer tien. "Ik ben denk ik op mijn best als tweede spits." Op die positie wisselden Quincy Promes, Jurgen Ekkelenkamp en Zakaria Labyad elkaar veelvuldig af, maar de laatste weken is Davy Klaassen onomstreden. "Iedereen wil op de training laten zien dat hij een basisspeler is. Zo maken we elkaar sterker en daar profiteert Ajax van. Zoals het hoort."

"Ik moet zorgen dat ik met wedstrijdritme weer in topconditie kom", vervolgt Kudus. "Dan zien we wel hoe het loopt. Deze wedstrijd voelde als een overwinning voor me. Ik ben terug, maar ik moet het nu verder uitbouwen."

Ten Hag
Ook trainer Erik ten Hag zag dat Kudus zijn ritme nog moet hervinden. "Aan het begin had hij wat moeite met het zoeken van zijn positie. Maar daarna zag je hem met de minuut beter worden. Ik denk dat hij het uitstekend heeft gedaan tegen Sparta. Ik ben ook blij met zijn doelpunt. Dat zal hem zeker wat extra vertrouwen geven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ten Hag vasthouden aan de tandem Haller-Klaassen?

Ja, niets meer aan doen
56%
Nee, je hebt Kudus ook nog
44%
(2080 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws