Breaking news

Man City blijkt toch niet onaantastbaar: Man U beëindigt serie van 21 (!) zeges

Andere regels bij Van der Water-transfer naar VS: 'Dat was nieuw voor ons'

Andere regels bij Van der Water-transfer naar VS: 'Dat was nieuw voor ons'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 22:31di 23-02-2021 om 22:31

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 23:10di 23-02-2021 om 23:10

Silvester van der Water heeft zijn transfer naar de Major League Soccer te pakken. De aanvaller van Heracles Almelo vertrekt per direct naar Orlando City. Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles is vooral trots en vertelt over de 'andere regels' in de Verenigde Staten.

"We kunnen er van alles van vinden, dat het niet zijn beste jaar was, maar Silvester heeft wel zijn steentje bijgedragen. Hij wil nog steeds naar Amerika en voor ons is het een goede deal", begint hij in gesprek met TC/Tubantia. Er kwam nog wel wat bij de transfer kijken, zo geeft Gilissen toe. "Een transfer naar Amerika werkt anders dan bij clubs in Nederland en Europa. Wij kunnen onderling zelf zaken doen met elkaar, daar gaat alles via de MLS. In feite doe je zaken met hen en gelden ook andere regels, dat was nieuw voor ons."

Heracles ging afgelopen zomer nog voor een transfer liggen. Ook destijds was Orlando City al in de markt voor Van der Water, die zelf niets liever wilde dan naar de Verenigde Staten vertrekken. Hij meldde zich via WhatsApp zelfs af voor een wedstrijd van de Almeloërs. "Je kunt niet elke speler de deur uit laten lopen. Nu kan het wel, onze situatie is sportief verbeterd", geeft Gilissen aan. "Je merkt ook dat het bij Silvester op is, hij heeft hier bijna drie jaar gespeeld. Het is goed zo, we kunnen er prima mee leven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws