Dubbele transfer van AZ naar Ajax: 'Was geen taboe, maar niet openlijk besproken'

Dubbele transfer van AZ naar Ajax: 'Was geen taboe, maar niet openlijk besproken'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 23:08di 23-02-2021 om 23:08

Kian Fitz-Jim (foto) en Rio Hillen kloppen dit seizoen op de deur bij Jong Ajax, nadat ze al jarenlang samengespeeld hebben. De twee zeventienjarige jeugdinternationals liepen ooit rond bij AFC in Amsterdam, kwamen elkaar ook tegen bij AZ én verhuisden samen naar Ajax.

In de zomer van 2019 maakten middenvelder Fitz-Jim en verdediger Hillen tegelijkertijd de overstap. "Volgens mij werden we een beetje tegelijk benaderd. Maar bij hem werd het eerder bekendgemaakt", vertelt Fitz-Jim tegenover de Ajax-kanalen over zijn maatje Hillen. Dat hun transfer gevoelig lag, beseffen de twee maar al te goed. "We spraken er wel eens over. Het was niet echt een taboe, maar we konden er ook niet openlijk over praten."

Hillen twijfelde echter geen moment toen Ajax aanklopte, vertelt hij anderhalf jaar na dato. "Ik vond het wel mooi om te horen dat hij ook ging, al ligt de keuze uiteindelijk bij jezelf. Maar wij zijn allebei Amsterdammers en Ajax is onze club. Dus het was wel mooi om te horen dat Kian ook kwam."

Fitz-Jim staat inmiddels op negen optredens voor Jong Ajax en maakte dinsdag tegen FC Volendam zijn eerste treffer in de Keuken Kampioen Divisie. Hillen zag vanaf de bank hoe zijn team in een krankzinnig verlopen blessuretijd een 1-2 voorsprong weggaf en met 3-2 verloor: de verdediger blijft nog even staan op zes optredens.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws