KNVB blij met 'kleine, maar belangrijke stap', ondanks 'praktische problemen'

KNVB blij met 'kleine, maar belangrijke stap', ondanks 'praktische problemen'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 23:32di 23-02-2021 om 23:32

De KNVB heeft dinsdagavond kort gereageerd op de coronapersconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Zij kondigden een reeks versoepelingen van de huidige coronamaatregelen aan, waaronder een gedeeltelijke herstart van het amateurvoetbal: jongeren en jongvolwassenen tot 27 jaar mogen vanaf 3 maart weer in groepsverband sporten.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal, noemt het een 'kleine, maar belangrijke stap' dat het amateurvoetbal voorzichtig weer op gang komt voor de jongste generatie. "Op een leeftijd dat de wereld voor hen opengaat, zitten velen al maandenlang thuis, zonder uitlaatklep en met alleen online contact", vertelt hij via de KNVB-kanalen.

Voorlopig hebben alleen amateursporters tot 27 jaar geluk, beseft ook Van der Zee. "Natuurlijk levert die leeftijdsgrens praktische problemen op, maar de sport kan jongeren nu meer helpen dan ooit", aldus de KNVB-directeur, die vooral hoopt dat de volgende versoepelingen spoedig zullen volgen. "Hopelijk laat de volgende stap van het kabinet niet lang op zich wachten zodat iedereen snel weer normaal mag trainen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws