Jong PSV-rentree na maanden blessureleed: 'Ik kreeg terugslag na terugslag'

Jong PSV-rentree na maanden blessureleed: 'Ik kreeg terugslag na terugslag'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 06:55wo 24-02-2021 om 06:55

Armando Obispo maakte dinsdagavond zijn rentree bij Jong PSV na langdurig blessureleed. Tegen Helmond Sport (2-2) speelde hij 45 minuten mee. De opluchting spat er na het laatste fluitsignaal vanaf bij de verdediger.

"Het heeft natuurlijk lang geduurd. Ik ben blij dat het eindelijk zover is", vertelt Obispo na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Het was wennen natuurlijk, voor alles was het weer even een eerste keer. Naar de wedstrijd toewerken, de spanning. Het was lekker om weer op het veld te staan. Het was zo lang geleden, ik had de hele dag al een goed gevoel."

De blessure was een flinke tegenvaller voor Obispo, die zich na een verhuurperiode bij Vitesse wilde bewijzen bij PSV. "Het waren moeilijke maanden. Een combinatie van alles. Je keert terug van een verhuurperiode om te laten zien dat je veel geleerd hebt. Ik kreeg terugslag na terugslag, het waren lastige maanden. Zeker in de voorbereiding wil je volle bak kunnen geven, om te laten zien wat je kan. Bij mij heeft het niet zo kunnen zijn."

Obispo speelde tegen Helmond Sport 45 minuten mee en bleef na de rust in de kleedkamer achter. Jong PSV-trainer Peter Uneken gaf voor de wedstrijd aan dat de verdediger zo lang mee mocht spelen als hij zelf wilde. "Ik voelde de laatste paar minuten van de eerste helft dat het goed was, in eerste instantie had ik voor ogen één helft te spelen. Het was goed zo. Wel wat pijntjes, maar we gaan zien hoe het gaat herstellen morgen", sluit Obispo af met een lach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Obispo zich dit seizoen nog in de PSV-basis vechten?

Ja, die kwaliteiten heeft hij
55%
Nee, daarvoor is het nog te vroeg
45%
(374 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws