Promes emotioneel: 'Het was te kort, ik wilde mijn hele leven bij Ajax spelen'

Promes emotioneel: 'Het was te kort, ik wilde mijn hele leven bij Ajax spelen'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 19:35wo 24-02-2021 om 19:35

Quincy Promes neemt met een brok in zijn keel afscheid van Ajax. Bij zijn terugkeer in Amsterdam, anderhalf jaar geleden, had hij niet gedacht zo snel weer te vertrekken.

De miljoenentransfer van Promes naar Spartak Moskou kwam woensdag officieel rond. "Ajax ruil je niet zomaar in voor een club in Europa, ik zag mezelf eerlijk gezegd nog niet vertrekken, maar gezien de omstandigheden (Promes ging bij Ajax van clubtopscorer naar wisselspeler, red.), valt dit met Spartak op zijn plek."

"Sommige dingen in het leven moeten zo zijn", vervolgt de Oranje-international. "Ik moet nu op mijn top zitten, dus ik wil daar iedere week knallen. Dit is geen afscheid, meer een tot ziens. Ik ben een Amsterdammer, Ajacied tot mijn laatste adem. Ik ben hier opgegroeid, dit is thuis. Dus ik zal altijd terugkeren naar Amsterdam."

Zijn vertrek geeft een 'dubbel gevoel', erkent Promes. "Het was te kort, ik wilde hier mijn hele leven spelen. Ik heb niet al mijn doelen bereikt, ik wilde kampioen worden en prijzen winnen. Maar het is mooi dat ik terug kan kijken op een mooie periode. Uit het oog, maar niet uit het hart."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws