Gasperini ontsteekt in woede: 'Hij heeft de wedstrijd compleet verknald'

Gasperini ontsteekt in woede: 'Hij heeft de wedstrijd compleet verknald'

25-02-2021 07:32 Laatste update: 10:48
50

Bij Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini komt het stoom uit de oren na de Champions League-kraker tegen Real Madrid. De Italiaan haalt na de 0-1 nederlaag keihard uit naar de arbitrage.

De Duitse scheidsrechter Tobias Stieler gaf na zeventien minuten een rode kaart aan Remo Freuler vanwege een overtreding op Ferland Mendy. Dat leek zwaar bestraft. "Die man heeft de wedstrijd verpest", zegt een woedende Gasperini in Italiaanse media. "We hadden misschien alsnog wel van Real Madrid verloren. Iedereen heeft het over hun afwezigen, prima, maar ze hebben nog steeds heel veel kwaliteit. Ook met elf man hadden we kunnen verliezen, maar dan hadden we wel ons eigen spel kunnen spelen en er een wedstrijd van kunnen maken."

"En dus zitten we nu met een klotegevoel, omdat we niet de wedstrijd hebben mogen spelen waar we zo naar uitkeken", vervolgt Gasperini, die daarmee nog niet is uitgeraasd. "Het was zó mooi om in de Champions League tegen een ploeg als Real Madrid te mogen spelen. Maar deze wedstrijd is compleet verknald door een incident dat volledig overtrokken is bestraft. Je wacht hier zó lang op en dan wordt het verpest. De scheidsrechters hebben tegenwoordig zelfs tv-beelden tot hun beschikking, maar zelfs dán hebben ze het nog fout."

Gasperini vindt dat er ieder seizoen wel wat is met de arbitrage. "Vorig seizoen was het chaos rondom de handsregel. Die is toen aangepakt, maar nu hebben we dit: de neiging om iedere vorm van contact uit de sport te bannen. Het voetbal vermoordt zichzelf op deze manier."

Gasperini voelt de bui al hangen na zijn tirade. "'Ik ben pas geschorst in de Serie A omdat ik iets zei, dus als ik me nu volledig uitspreek, schorst de UEFA me voor een maand. Maar echt: het voetbal pleegt zelfmoord. We kunnen geen scheidsrechters meer hebben die zelf niet hebben gevoetbald en het verschil niet weten tussen een duel en een overtreding. Als ze dat verschil niet weten, dan moeten ze ander werk gaan zoeken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie