Ten Hag legt uit waarom Álvarez nu wel belangrijk is: 'Zonder hem tekort te doen'

Ten Hag legt uit waarom Álvarez nu wel belangrijk is: 'Zonder hem tekort te doen'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 09:56do 25-02-2021 om 09:56

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 10:05do 25-02-2021 om 10:05

Erik ten Hag stelt dat hij altijd tevreden is geweest over Edson Álvarez en dat de kritiek steeds van buitenaf kwam. Toch ziet de trainer van Ajax wel dat de Mexicaan een goede ontwikkeling doormaakt.

Ten Hag ruimt de laatste weken steevast een basisplaats in voor Álvarez, die in de periode voor de winterstop vooral de bank warm hield. "Je kijkt ook naar wat je nodig hebt", legt hij uit aan Voetbal International. "In die periode speelden we veel tegen clubs uit het rechterrijtje, die zich ver terugtrokken. Dan kun je met Edson spelen, maar heb je op die positie meer behoefte aan iemand die iets extra's kan brengen in balbezit."

"Dan maak je andere keuzes, zonder Edson tekort te doen", vervolgt Ten Hag. "Want hij maakt ook op dat vlak progressie, dat zag je onlangs ook goed in de duels met AZ. Daarin veroverde hij een paar keer de bal en speelde hij direct naar voren. Dat doet hij nu beter dan in de beginfase. Op het trainingsveld zijn we technisch heel erg bezig geweest. Met de aanname. Met het openstaan. Maar ook met zijn positionering op het veld. Dat gaat om een vrij breed scala waarin je hem probeert te ontwikkelen."

Ten Hag prijst zich gelukkig met Álvarez. "Dat hij heel belangrijk is, hebben we de afgelopen wedstrijden kunnen ervaren. Met zijn positionering, zijn intercepties, zijn duelkracht. De spirit die hij in de ploeg bracht."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Álvarez het cement tussen de stenen bij Ajax?

Ja, hij heeft een basisplaats afgedwongen
91%
Nee, hij past niet bij Ajax
9%
(3021 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws