Rusland in de ban van Promes: 'Middelmaat bij Ajax, koning bij Spartak Moskou'

Rusland in de ban van Promes: 'Middelmaat bij Ajax, koning bij Spartak Moskou'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 14:29do 25-02-2021 om 14:29

De langverwachte terugkeer van Quincy Promes naar Spartak Moskou wordt met gejuich ontvangen in Rusland. Spartak-legende Alexander Mostovoi en voormalig Spartak-trainer Raul Riancho zijn extatisch.

"De komst van Promes is zeker een opsteker", reageert Mostovoi, die in het verleden furore maakte bij Spartak Moskou en Celta de Vigo, tegenover Championat. "Hij weet dat hij in deze competitie de koning en één van de besten zal zijn. Bij Ajax was hij één van de velen, een middelmatige speler. Maar hier is hij belangrijker. Promes zal de kans op de landstitel zeker vergroten."

Rancho, in 2018 nog interim-trainer van Promes bij Spartak, is ook lovend. "Ik ben heel blij met Quincy's terugkeer naar Spartak. Hij is een buitengewone speler die elk team beter maakt. Promes is echt een geweldige voetballer. Als het hem lukt om zijn volledige potentieel te benutten, dan kan hij Spartak zomaar kampioen maken. Maar het zou een vreselijke vergissing zijn om alle verantwoordelijkheid op hem af te schuiven."

Ajax verkocht Promes deze week voor 8,5 miljoen euro aan Spartak. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 11 miljoen euro. Promes heeft in Rusland voor 3,5 jaar getekend en gaat bij de huidige nummer vijf van de Premjer Liga het shirt met rugnummer 24 dragen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Promes weer een hit in Moskou?

Ja
50%
Nee
50%
(2079 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws