'Ajax sluit 'werelddeal' en loopt geen risico meer bij veroordeling Promes'

'Ajax sluit 'werelddeal' en loopt geen risico meer bij veroordeling Promes'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 22:32wo 24-02-2021 om 22:32

Laatste update: woensdag 24 februari 2021 om 22:54wo 24-02-2021 om 22:54

Quincy Promes verruilt Ajax per direct voor Spartak Moskou, zo werd woensdag officieel. De Telegraaf spreekt van een 'werelddeal' en bevestigt dat de Amsterdammers geen risico meer lopen bij een veroordeling van de 29-jarige aanvaller.

Ajax incasseert 8,5 miljoen euro voor Promes. Door variabelen kan dat bedrag oplopen tot 11 miljoen euro. Volgens De Telegraaf gaat het om 'relatief eenvoudige bonussen': Spartak moet de komende jaren Champions League-voetbal afdwingen en kampioen worden.

'Nog belangrijker is echter dat het risico voor een veroordeling van Promes volledig bij Spartak Moskou ligt', voegt de ochtendkrant eraan toe. 'Hoewel niemand bij Ajax dat hardop zal zeggen, wilde de club Promes liever gisteren dan vandaag kwijt.'

De laatste weken passeerden verschillende transferconstructies rond Promes de revue, maar Ajax bleek standvastig: omdat het einde van de Russische transferperiode nadert, ging Spartak Moskou alsnog akkoord met de Amsterdamse eisen. Promes heeft in Rusland voor 3,5 jaar getekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws