Spartak Moskou zegt geen risico's te lopen en sluit verzekering af voor Promes

Spartak Moskou zegt geen risico's te lopen en sluit verzekering af voor Promes

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 17:50do 25-02-2021 om 17:50

Laatste update: donderdag 25 februari 2021 om 17:54do 25-02-2021 om 17:54

Spartak Moskou is verzekerd voor het scenario dat Quincy Promes wordt veroordeeld voor betrokkenheid bij een steekincident. Dat bevestigt Yevgeny Melezhikov, directeur van de Russische club, in gesprek met Championat.

Ajax en Spartak onderhandelden bijna twee maanden over de transfer van Promes, die zich sinds woensdag weer officieel speler van de Russen mag noemen. De twee clubs werden het aanvankelijk niet eens over de voorwaarden, mocht Promes veroordeeld worden.

"Het was erg moeilijk met Ajax, maar het is gelukt: we kunnen eindelijk zeggen dat Promes weer Spartak-speler is", reageert Melezhikov. "Dinsdag en woensdag wisten we niet eens zeker of deze transfer überhaupt zou doorgaan. Mede dankzij Promes is alles goedgekomen."

Spartak zegt geen grote risico's te lopen met Promes. De 29-jarige aanvaller hangt een celstraf boven het hoofd, ook al ontkent hij elke betrokkenheid. Melezhikov: "Iedereen is erbij gebaat dat er niks negatiefs gebeurt met Quincy. De club is verzekerd voor alle juridische en financiële risico's."

Ajax heeft Promes voor 8,5 miljoen euro verkocht aan Spartak. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 11 miljoen euro. Promes heeft in Rusland voor 3,5 jaar getekend en gaat bij de huidige nummer vijf van de Premjer Liga het shirt met rugnummer 24 dragen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws