PSV en Ajax voltooien trilogie: één duidelijke favoriet in Philips Stadion

PSV en Ajax voltooien trilogie: één duidelijke favoriet in Philips Stadion

27-02-2021 14:30 Laatste update: 28-02-2021 14:49
141

Voor de derde keer in 49 dagen clashen PSV en Ajax. In het Philips Stadion staat veel, heel veel op het spel en dit is jouw kans om flink te cashen bij TOTO!

Ajax en PSV hebben een pittige Europa League-avond achter de rug: de Amsterdammers versloegen Lille OSC net als vorige week met 2-1, terwijl PSV in het zicht van de haven strandde tegen Olympiakos. De Europese wedstrijden zullen ongetwijfeld doorwerken naar de kraker van aanstaande zondag tussen de nummers één en twee van de Eredivisie.

Op 10 januari én 10 februari kwamen PSV en Ajax elkaar ook al tegen, twee keer in Amsterdam. In de competitie werd het 2-2, in de beker werd het 2-1. Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui ontbreken aanstaande zondag opnieuw bij Ajax, terwijl PSV-trainer Roger Schmidt nog geen beroep kan doen op Cody Gakpo en Noni Madueke. Mohamed Ihattaren, lichtpuntje bij PSV in de vorige ontmoeting met Ajax, kan wel spelen.

PSV geldt ondanks het 'thuisvoordeel' als underdog: zet je in op een Eindhovense zege, dan verdien je elke ingezette euro 3,25 keer terug. PSV móét winnen om de aansluiting met koploper Ajax niet definitief te verliezen. Het verschil is nu zes punten en de Amsterdammers hebben nog een wedstrijd tegen FC Utrecht tegoed. Ajax is zondag de duidelijke favoriet. De quotering van 1,94 is echter nog steeds potentieel lucratief, maar dan moet de ploeg van Erik ten Hag dus wel winnen. Voor een gelijkspel staat het hoogste bedrag: 3,90.

Het is de 130ste keer dat PSV en Ajax elkaar treffen in competitieverband. Van de voorgaande 129 ontmoetingen wonnen de Amsterdammers er 50, PSV zegevierde 53 keer en 26 maal eindigde de confrontatie onbeslist. In totaal vielen er 424 doelpunten. Het kan dan ook haast niet anders dan dat het zondag weer vuurwerk wordt.

Wie moeten dan de doelpunten maken voor PSV en Ajax? TOTO geeft Sébastien Haller en Donyell Malen een goede kans. Denk je dat de spitsen van respectievelijk Ajax en PSV twee keer of meer scoren, zet dan in: 9,00 voor Haller en 11,00 voor Malen.

Welke topclub mag zondagmiddag juichen? Speel mee en word Koning TOTO!