Robben maakt grote indruk, ondanks absentie: 'In die ene week al zoveel geleerd'

Robben maakt grote indruk, ondanks absentie: 'In die ene week al zoveel geleerd'

26-02-2021 16:35
22

De voetbalrentree van Arjen Robben is vooralsnog geen succes geworden: de 96 voudig Oranje-international is dit seizoen niet verder gekomen dan 44 minuten, verdeeld over twee wedstrijden tegen PSV en FC Utrecht. Toch heeft Robben al een grote indruk achtergelaten op zijn Scandinavische collega's Jörgen Strand Larsen, Gabriel Gudmundsson en Paulos Abraham.

Dat vertellen de Noor en de twee Zweden in een groot interview met Voetbal International. Strand Larsen meldde zich begin september in Groningen en zag Robben al snel afhaken met een blessure, maar koestert de lessen van de 37-jarige vleugelaanvaller. "In die ene week heb ik al zoveel van hem geleerd. Over hoe ik het best positie kon kiezen bij een voorzet, bijvoorbeeld", aldus de 21-jarige spits. "Wat is er nou mooier dan om als jonge spits bij een nieuwe club te komen, en dat Arjen Robben daar op de training de voorzetten geeft?"

Ook Gudmundsson wist niet wat hij zag toen Robben aansloot bij de spelersgroep. Door zijn aanwezigheid alleen al ga je harder werken. Hij is een van de beste spelers ter wereld geweest, dat motiveert enorm", aldus de tot linksback omgeturnde aanvaller, die bovendien aangenaam verrast was door de persoonlijkheid van de 'aardige en normale' Robben. "Hij gedraagt zich niet als een grote ster, maar als een van de spelers."

De Bedummer speelde zijn voorlopig laatste wedstrijd op 18 oktober 2020, maar worstelt sindsdien met blessures. Winteraankoop Abraham hoopt van harte dat de routinier dit seizoen nog terugkeert op het veld. "Ik zou het geweldig vinden om met hem op het veld te staan, op de training of in een wedstrijd. Hopelijk lukt het hem om helemaal fit te worden. Dat zou voor iedereen geweldig zijn, en vooral voor hemzelf."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie