Weer kleine stap voorwaarts voor Robben: 'Ging hij slidings maken bij de rondo'

Weer kleine stap voorwaarts voor Robben: 'Ging hij slidings maken bij de rondo'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 17:18vr 26-02-2021 om 17:18

Arjen Robben heeft een kleine stap gezet in zijn revalidatie: de 96-voudig Oranje-international is inmiddels teruggekeerd op het trainingsveld van FC Groningen. Voorlopig blijft het bij individueel trainen, mogelijk kan hij binnenkort weer aansluiten bij de selectie, vertelt trainer Danny Buijs.

Die wil echter nog niet te vroeg juichen. "Als het nu een aantal keer is goed gegaan op het veld, gaat hij instromen bij de groep", laat Buijs weten aan RTV Noord. "Hij zal straks eerst twee weken volledig met de groep moeten meetrainen om in aanmerking te komen voor wedstrijdminuutjes. Dan is de vraag of je dat gelijk bij het eerste doet of dat we ergens een oefenwedstrijd kunnen spelen." Áls Robben zijn rentree kan maken, dan zal dat 'op zijn minst een paar weken' duren, verwacht de hoofdtrainer.

Robben heeft na terugkeer uit zijn voetbalpensioen 44 minuten in Eredivisie-verband gemaakt en staat al sinds medio oktober buitenspel. Toch wil hij er alles aan doen om terug te keren. "Het is echt bewonderenswaardig wat hij elke keer weer doet", vindt Buijs. "Je hoopt dat hij dan ook een keer het geluk aan zijn zijde heeft en dan ook een aantal wedstrijden kan spelen. Al is het maar een paar keer een half uur."

Dat fanatisme van Robben heeft overigens ook een keerzijde, merkte Buijs aan het begin van het seizoen. "Als hij op het veld staat, dan wil hij ook weer de allerbeste zijn. Ging hij ineens slidings maken tijdens een rondo. Waarop ik zei dat hij dat niet moest doen. Als ik in het midden sta, dan wil ik eruit", was de reactie van Robben. Buijs vindt het dan ook beter om nog geen datum te prikken voor een mogelijke rentree. "We moeten die druk er niet op leggen. Ik heb in ieder geval wel de hoop dat hij ooit weer in het Groningen-shirt speelt. Laten we het hopen voor hem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaan we Robben nog in actie zien dit seizoen?

Ja
48%
Nee, maar volgend seizoen wel
14%
Nee, dit is einde verhaal
38%
(1204 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws