Koeman ziet Barça domineren: Dembélé en Messi leggen Sevilla over de knie

27-02-2021 18:10 Laatste update: 18:21
44

FC Barcelona heeft de eerste confrontatie met Sevilla in vier dagen tijd overtuigend gewonnen. De ploeg van Ronald Koeman was in het La Liga-duel in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met 0-2 te sterk dankzij Ousmane Dembélé en Lionel Messi.

Koeman koos in Andalusië voor een 5-3-2 formatie, waarin hij naast Frenkie de Jong ook plaats had voor Sergiño Dest. Sevilla liet de bal aan de Catalanen, die dat in de openingsfase echter niet wisten om te zetten in kansen. Toch kon Barça na 29 minuten juichen. Lionel Messi lanceerde Dembélé met een fraai passje, en de Franse aanvaller schoot raak. Voor Sevilla-doelman Bono was het zijn eerste tegentreffer in 568 minuten in La Liga.

Het scheelde niet veel of Bono moest voor rust nog een keer vissen. Dest kreeg een goede kans, maar schoot hoog over. Het verweer van Sevilla was opvallend zwak. Luuk de Jong werd voor rust zelfs niet één keer in stelling gebracht. Dat veranderde ook na rust niet. Via de doorgebroken Frenkie de Jong was Barça dicht bij de 0-2, maar hij wist Messi net niet te bereiken. Ook Dest had bij zijn tweede mogelijkheid geen geluk: de rechtsback schoot hard op de paal, nadat een voorzet van Alba was doorgeschoten. Niet veel later schoot Messi in kansrijke positie over.

Barça was dominant en had nauwelijks iets te duchten van Sevilla, waar coach Julen Lopetegui een halfuur voor tijd al zijn vijf wissels al had ingezet. Onder meer Luuk de Jong werd naar de kant gehaald, terwijl Karim Rekik juist inviel. Frenkie de Jong claimde een strafschop na een overtreding van zijn landgenoot, maar vond geen gehoor bij de arbitrage.

Barcelona slaagde er zodoende lange tijd niet in om het duel in het slot te gooien, ondanks de nodige kansen. Pas vier minuten voor tijd viel de dik verdiende 0-2 na een fraaie actie van Messi. De achterstand op Atlético wordt daardoor teruggebracht tot twee punten, al hebbende Madrilenen nog twee duels tegoed. Koeman kan tevreden zijn met het goede spel en de zege, maar zal toch enige zorgen overhouden aan het duel. Pedri en de ingevallen Ronald Araújo liepen een blessure op.

De Catalanen staan woensdag weer tegenover Sevilla, dan in Camp Nou. In de Copa del Rey moet een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd worden goedgemaakt.