'Red Bull Salzburg griste door tijdverschil goedkope Haaland voor neus Man U weg'

'Red Bull Salzburg griste door tijdverschil goedkope Haaland voor neus Man U weg'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 00:10zo 28-02-2021 om 00:10

The Mirror heeft zaterdagavond uitgepakt met een bijzonder verhaal Erling Braut Haaland. De regerend Golden Boy verkaste in januari 2019 van Molde FK naar Red Bull Salzburg, terwijl ook Everton en met name Manchester United geïnteresseerd waren in de spits: The Red Devils visten echter achter het net na een misverstand over de tijdzones.

Volgens The Mirror wilde Ole Gunnar Solskjaer eind 2018 serieus werk maken van zijn landgenoot, die hij nog kende van zijn tijd bij Molde. Een vertegenwoordiger van de club had met de toenmalige zaakwaarnemer van Haaland en Molde afgesproken dat hij om 9.00 uur zou bellen, schrijft de boulevardkrant. Manchester United ging echter uit van 9.00 uur Engelse tijd, toen het in Noorwegen al 10.00 uur was. Toen beide clubs met elkaar in contact kwamen, had Red Bull Salzburg echter al een akkoord met Molde bereikt: de spits ging voor acht miljoen euro naar Oostenrijk.

De in Scandinavië gestationeerde Everton-scout Bryan King heeft dit verhaal ook meegekregen. "Het was gewoon een gebrek aan communicatie: a freak situation, waar niemand schuld aan had", vertelt hij aan The Mirror. Everton was op het moment suprême overigens al afgehaakt. "Maar zij zijn ongetwijfeld ook teleurgesteld als he hierop terugkijken."

Hoe het verder ging, is bekend. Haaland groeide in Salzburg uit tot sensatie, verdiende een transfer naar Borussia Dortmund en veroverde in 2020 de Golden Boy Award. Door een clausule in zijn contract kan hij over anderhalf jaar voor 75 miljoen euro vertrekken bij BVB. Haalands huidige zaakwaarnemer Mino Raiola gooide onlangs al wat olie op het vuur. "Er zijn maximaal tien clubs die het zich kunnen veroorloven om hem te halen. En vier daarvan spelen in de Premier League", liet hij weten in een groot interview met de BBC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws