Angeliño spreekt verklaring van RB Leipzig tegen: 'Dat was geen slimme actie'

Angeliño spreekt verklaring van RB Leipzig tegen: 'Dat was geen slimme actie'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 08:14zo 28-02-2021 om 08:14

Angeliño heeft voor enige opschudding gezorgd bij RB Leipzig. De Bundesliga-club maakte voor het duel met Borussia Mönchengladbach bekend dat de Spaanse linksback ontbrak vanwege een lichte spierblessure, maar daar wilde hij zelf niets van weten.

Angeliño ontkende in een reactie op Twitter dat hij geblesseerd was. 'Geen spierblessure, ik ben fit', schreef de voormalig PSV'er onder het bericht van Leipzig. Dat werd gretig opgepikt door de Duitse media, maar trainer Julian Nagelsmann tilt er niet al te zwaar aan. "Dat was natuurlijk geen slimme actie, we zullen het met hem bespreken", zegt hij tegen Sky.

"Maar ik moet ook zeggen dat ik hem juist vanwege dergelijke acties heel graag mag", vervolgt Nagelsmann. "Hij wil altijd spelen. Dat is iets dat hem onderscheidt. Hij is emotioneel en gedreven, en hij vindt het buitengewoon vervelend als hij een paar wedstrijden moet missen."

Want dat Angeliño niet kon spelen, staat volgens Nagelsmann vast. "Hij heeft een kleine spierblessure, dat hebben we hem ook laten zien op de MRI-scan. Er was ook een kleine bloeding. Dat moet gewoon herstellen. Hij heeft er niet veel last van, maar door een onverwachte beweging kan het verergeren en dan zouden we hem langer kwijt zijn. Dat willen we voorkomen."

Zonder Angeliño won Leipzig met 3-2 van Borussia Mönchengladbach door een treffer van Alexander Sorloth in de slotseconden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws