Timber leert van zijn moeder: 'Dan hoor ik mama weer de wedstrijd analyseren'

Timber leert van zijn moeder: 'Dan hoor ik mama weer de wedstrijd analyseren'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 09:34zo 28-02-2021 om 09:34

Jurriën Timber denkt dat zijn moeder misschien wel zijn grootste criticaster is. De negentienjarige verdediger van Ajax neemt de adviezen die hij thuis krijgt zeker ter harte, zo vertelt hij in gesprek met de NOS.

Timber weet wat hem na ieder optreden met Ajax te wachten staat. "Als ik thuis kom, dan hoor ik mama weer de wedstrijd analyseren", lacht hij. "Soms is dat goed, soms wat minder goed. Maar ze is wel altijd eerlijk. M'n moeder is best kritisch. Dat is ze altijd al geweest. Ik luister eerder naar kritische woorden van m'n moeder dan naar kritische woorden in de media. Ze volgt het voetbal al heel lang. Dus ze heeft er wel kijk op. Maar ze is ook supertrots, hoor."

Bij Ajax heeft Timber veel baat bij de samenwerking met Winston Bogarde. "Ik kijk met Bogarde veel naar videobeelden. Hij probeert me beter te maken", zegt hij over de oud-verdediger en huidig assistent van trainer Erik ten Hag. "Op het veld is hij hard en straight, maar in de omgang en als we naar beelden kijken, is hij rustig en kritisch", aldus Timber.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws