Ten Hag maakt groot Ajax-compliment: 'Hij is al heel rijp voor zijn leeftijd'

Ten Hag maakt groot Ajax-compliment: 'Hij is al heel rijp voor zijn leeftijd'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 10:44vr 26-02-2021 om 10:44

Erik ten Hag is dolblij met Jurriën Timber. De negentienjarige verdediger kreeg in de Europa League-clash van Ajax met Lille OSC (2-1) weer de voorkeur boven Perr Schuurs en bleef fier overeind, tot tevredenheid van zijn trainer.

"Hij is heel zelfbewust", zegt Ten Hag over Timber op de persconferentie na Ajax - Lille, opgetekend door Ajax Life. "Dat zien we al over een heel lange periode. Hij is in zijn persoonlijkheid al heel rijp voor zijn leeftijd."

"Jurriën heeft in zijn persoonlijkheid veel leiderschapskwaliteiten. Die overtuigingskracht heeft hij al. Natuurlijk heeft hij nog wat sturing nodig van ervaren jongens om hem heen, maar hij staat er gewoon. Tactisch is hij prima. Hij blijft ogenschijnlijk makkelijk overeind. Dat doet hij goed."

Ten Hag zegt per wedstrijd te bekijken voor wie hij kiest, rechts in het centrum van de verdediging. Timber lijkt echter een voorsprong te hebben op Schuurs. "Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat hij er staat", besluit Ten Hag over Timber. "Dat is ontzettend belangrijk voor een verdediger, dié betrouwbaarheid."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws