Scheidsrechter bij Ajax-Lille krijgt 2 in Frankrijk: 'Ik word er heel erg moe van'

Scheidsrechter bij Ajax-Lille krijgt 2 in Frankrijk: 'Ik word er heel erg moe van'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 10:20vr 26-02-2021 om 10:20

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 11:26vr 26-02-2021 om 11:26

In Frankrijk is men ontstemd door het optreden van scheidsrechter William Collum in de Europa League-kraker tussen Ajax en Lille OSC (2-1). De Schotse arbiter bakte er weinig van, vindt analist Rolland Courbis.

Lille kreeg in de tweede helft een penalty na een overtreding van Lisandro Martínez, maar Collum had volgens Courbis, oud-voetballer en -trainer, al twee keer eerder naar de stip moeten wijzen. "Ik word heel erg moe van zulke scheidsrechters", foetert hij in de studio van RMC Sport.

"Hij had drie penaltymomenten nodig om een keer naar de stip te wijzen. Het is irritant, helemaal omdat hij in eerste instantie nóg geen penalty gaf na de overtreding van Martínez op Jonathan David. Gelukkig greep de VAR in. Ze zullen wel spijt hebben gehad van hun fouten uit de eerste heflt."

Lille-trainer Christophe Galtier weigerde na afloop met de beschuldigende vinger naar Collum te wijzen. L'Équipe haalde hem wel door de mangel: de Schotse scheidsrechter kreeg van de Franse sportkrant een 2 voor zijn optreden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws