'Crisis compleet bij Schalke: trainer, technisch directeur en conditietrainer weg'

'Crisis compleet bij Schalke: trainer, technisch directeur en conditietrainer weg'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 09:42zo 28-02-2021 om 09:42

Laatste update: zondag 28 februari 2021 om 09:53zo 28-02-2021 om 09:53

Schalke 04 heeft daags na de 5-1 nederlaag tegen VfB Stuttgart keihard ingegrepen. De Bundesliga-hekkensluiter ontslaat trainer Christian Gross, technisch directeur Jochen Schneider, teammanager Sascha Riether en conditie- en fysiektrainer Werner Leuthardt. 

Dat meldt onder meer Kicker. Duitse media pakten zaterdag al uit met de spelersopstand in Gelsenkirchen. Een groot deel van de selectie drong aan op het ontslag van Gross, wiens tactische plannen niet zouden kloppen en op trainingen zou hij de namen van spelers door elkaar halen. Klaas-Jan Huntelaar zou het voortouw hebben genomen, maar Schneider wuifde het protest weg. Nu is dus zowel de trainer als de technisch directeur ontslagen.

Maar daar blijft het niet bij. Ook fysiektrainer Leuthardt, die mede verantwoordelijk wordt gehouden voor de volle ziekenboeg, en teammanager Riether moeten het veld ruimen. Het is een noodgreep van Schalke, dat degradatie nauwelijks nog lijkt te kunnen ontlopen. Na de afstraffing tegen Stuttgart bedraagt de achterstand op nummer zestien Arminia Bielefeld negen punten.

Gross was pas sinds december in dienst en al de vierde trainer dit seizoen bij Schalke. De club in verval had al na twee speelrondes David Wagner aan de kant gezet, waarna het Manuel Baum niet veel beter afging. Huub Stevens nam ook nog even de honneurs waar, voordat hij het stokje overdroeg aan de 66-jarige Zwitser.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws