Breaking news

LIVE: Ten Hag wisselt Klaassen, worstelend Ajax op zoek naar tweede goal

Schalke-trainer over 'spelersopstand met Huntelaar': 'Dan moeten ze naar mij toe'

Schalke-trainer over 'spelersopstand met Huntelaar': 'Dan moeten ze naar mij toe'

Gepubliceerd: zaterdag 27 februari 2021 om 23:14za 27-02-2021 om 23:14

Schalke 04 is na een gitzwarte zaterdag weer een stapje dichterbij degradatie uit de Bundesliga gekomen: 's ochtends lekte uit dat een paar spelers om het ontslag van trainer Christian Gross hadden gevraagd, 's middags werd er met 5-1 van VfB Stuttgart verloren. Gross denkt echter niet aan opgeven.

De 66-jarige Zwitser is pas sinds het begin van het jaar in functie, nadat Schalke met David Wagner, Manuel Baum en Huub Stevens al drie (!) trainers had versleten in de eerste seizoenshelft. Van opgeven wil hij dan ook niet weten. "Nee nee", liet Gross na de zeperd in Stuttgart weten aan Sky Germany. "Ik ben aan deze missie begonnen. Opgeven staat niet in mijn woordenboek."

De Schalke-trainer kreeg ook vragen over de spelersopstand – waarbij winteraanwinsten Sead Kolasinc, Shkodran Mustafi én Klaas-Jan Huntelaar betrokken zouden zijn – maar pareerde deze. "Ik heb het al eens gezegd: als de spelers een probleem met mij zouden hebben, dan moeten ze naar mij toekomen. Dan kunnen we samen in alle eerlijkheid in gesprek."

De degradatiezorgen van Schalke zijn na zaterdagmiddag alleen maar groter te worden. Die Königsblauen hebben nog elf wedstrijden de tijd om een gat van negen punten met nummer zestien Arminia Bielefeld te dichten. Datzelfde Arminia heeft overigens nog één wedstrijd tegoed, net als nummer zeventien FSV Mainz 05, dat acht punten voorsprong heeft op Schalke.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws