Breaking news

LIVE: Haller zet Ajax met acrobatisch doelpunt op snelle voorsprong in Waalwijk

Schmidt mist drie dingen bij Ihattaren: 'Onmogelijk om hem mee te nemen'

Schmidt mist drie dingen bij Ihattaren: 'Onmogelijk om hem mee te nemen'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 14:20zo 28-02-2021 om 14:20

Roger Schmidt heeft zondag vlak voor PSV - Ajax nog een keer tekst en uitleg gegeven over de afwezigheid van Mohamed Ihattaren. Het negentienjarige talent heeft het niet voor het eerst dit seizoen verpest.

"Ik was niet blij met zijn instelling de laatste twee weken", verklaart Schmidt, die Ihattaren buiten de wedstrijdselectie heeft gelaten voor Ajax-thuis. Het ging definitief mis rond de Europa League-return tegen Olympiakos. "Rond de wedstrijd van donderdag toonde hij een gebrek aan discipline, motivatie en teamspirit, dus het was onmogelijk om hem in de selectie op te nemen."

Schmidt is zwaar teleurgesteld door Ihattaren. "Iedereen bij de club heeft alles geprobeerd om hem te helpen, zodat hij een professionele voetballer zou worden. Dat is een paar weken goed gegaan, maar nu zetten we weer een stap terug en moeten we hem weer bij de hand nemen. Dat wordt de uitdaging voor de komende weken."

Ihattaren blijft wél gewoon meetrainen met de A-selectie van PSV, bevestigt Schmidt. "Dit betekent niets voor de volgende wedstrijden. Hij krijgt weer de tijd om zich te laten zien. Als hij verdient om bij het team te zitten, dan zit hij erbij. Zo niet, dan niet. We gaan het zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws