Breaking news

LIVE: Ten Hag wisselt Klaassen, worstelend Ajax op zoek naar tweede goal

PSV komt met Ihattaren-statement: 'Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen'

PSV komt met Ihattaren-statement: 'Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 13:41zo 28-02-2021 om 13:41

Laatste update: zondag 28 februari 2021 om 13:51zo 28-02-2021 om 13:51

PSV heeft zondag, een uur voor de aftrap van de Eredivisie-topper tegen Ajax, een officiële verklaring gegeven voor de afwezigheid van Mohamed Ihattaren. Het negentienjarige toptalent wordt gestraft vanwege zijn instelling.

Dit weekend lekte uit dat Ihattaren weer is gebotst met trainer Roger Schmidt. De PSV-trainer mist focus op zijn carrière en het team en houdt hem definitief buiten de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Eindhovenaren beginnen in dezelfde opstelling als tegen Olympiakos.

'Mohamed Ihattaren maakt geen deel uit van de selectie van PSV. Die beslissing heeft de club eerder dit weekend genomen', luidt de officiële verklaring van PSV. 'De voltallige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV. Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de 19-jarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie.'

Ook geeft Schmidt tegenover het clubkanaal tekst en uitleg over de afwezigheid van Ihattaren. "Hij heeft zich donderdag niet gedragen zoals je dat van een prof mag verwachten. Weinig inzet, weinig teamdiscipline. Daarom hebben we deze beslissing genomen."

Eerder dit seizoen waren er ook al de nodige problemen tussen Schmidt en PSV aan de ene kant en Ihattaren aan de andere, maar die konden steeds worden opgelost. Hij is al geruime tijd met zaakwaarnemer Mino Raiola in gesprek met de Eindhovense club over een nieuw contract.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws