Drama-rentree Velthuizen begon al in warming-up: 'Ik dacht: niet helemaal lekker'

Drama-rentree Velthuizen begon al in warming-up: 'Ik dacht: niet helemaal lekker'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 17:37zo 28-02-2021 om 17:37

Laatste update: zondag 28 februari 2021 om 18:48zo 28-02-2021 om 18:48

Piet Velthuizen keepte zondagmiddag zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 2014, maar zijn rentree werd een deceptie. De enkelvoudig Oranje-international moest tijdens FC Groningen-Fortuna Sittard voor rust al gewisseld worden.

Velthuizen werd deze week halsoverkop vastgelegd door Fortuna Sittard, dat eerste keus Yanick van Osch geblesseerd zag raken en stand-in Alexei Koselev binnenkort naar Japan laat vertrekken. De 34-jarige geboren Nijmegenaar mocht tegen FC Groningen direct starten, maar kreeg tijdens de warming-up al last. "Toen raakte ik een bal niet helemaal lekker en toen voelde ik iets bij mijn hamstring. Dat ik dacht: dit is niet helemaal lekker", liet hij na afloop weten aan ESPN.

De routinier werd opgelapt en kon alsnog aan de wedstrijd beginnen, waarna het al snel Vopnieuw misging. "Ik schoot tijdens de wedstrijd een bal en toen schoot hij er erger in dan tijdens de warming-up", aldus Velthuizen. "Toen moest ik verstandig zijn om het vroegtijdig te staken." De druiven waren dan ook zuur bij de verloren zoon. "Je bent blij dat je eindelijk weer mag keepen en je wil natuurlijk zo goed mogelijk het team helpen. Dan ga je niet zomaar vroegtijdig eraf. Hoe lang dit gaat duren? Hopelijk niet lang. Als er niets kapot is, hoop ik dat het niet lang duurt."

Velthuizen werd afgelost door Koselev, die dus aan zijn laatste dagen als Fortuna-speler bezig is. De Moldaviër moest één treffer van Paulos Abraham incasseren, waardoor Fortuna met een 1-0 nederlaag de lange busreis moest aanvaarden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws