KKD heeft smaak te pakken: Kunnen we niet direct weer met publiek spelen?

KKD heeft smaak te pakken: "Kunnen we niet direct weer met publiek spelen?"

28-02-2021 20:03
11

De experimenten tijdens NEC-De Graafschap en Almere City-SC Cambuur zijn Coöperatie Eerste Divisie-directeur Marc Boele uitstekend bevallen. Hij hoopt dan ook dat er zo snel mogelijk weer publiek naar de stadions van de Keuken Kampioen Divisie-clubs mag komen.

Op zondag 21 februari werd er in de Nijmeegse Goffert al een beperkt aantal toeschouwers aanwezig tijdens NEC-De Graafschap, zondag was het de beurt aan het Yanmar Stadion in Almere, in het kader van de Fieldlab-experimenten. "We hebben de verwachting dat er bij deze twee duels geen besmettingen zullen uitkomen", aldus Boele in gesprek met het Algemeen Dagblad. De CED-directeur durft zelfs nog een stapje verder te gaan. "Als echt blijkt dat niemand besmet raakt tijdens deze evenementen, dan zou je bijna zeggen: waarom nog een pilot? Kunnen we niet direct weer met publiek spelen?"

De clubs moeten namelijk alvast naar het volgende seizoen kijken: zijn erbij gebaat dat er zo snel mogelijk perspectief komt, nu ze al ruim een half jaar geen fans hebben kunnen ontvangen. "Dit is extreem belangrijk. Clubs verkopen richting maart en april hun seizoenkaarten en sponsorpakketten", legt Boele uit. "Als er dan nog steeds weinig mogelijk is voor publiek, zitten de clubs opnieuw zonder inkomen. Dat is dodelijk."

No Poll