Cambuur dompelt Almeerse fans in rouw en slaat groot gat met concurrentie

28-02-2021 14:06
42

SC Cambuur heeft de topper in de Keuken Kampioen Divisie tegen Almere City gewonnen. Voor ruim 1100 Flevolandse fans was een goal van Jarchinio Antonia genoeg voor de cruciale overwinning.

Nadat vorige week de wedstrijd tussen NEC en De Graafschap (1-2) al voor ruim duizend man publiek gespeeld werd, was het deze week de beurt aan fans van Almere City om hun ploeg in het stadion aan te komen moedigen. Zij zagen dat koploper Cambuur na 25 minuten op voorsprong kwam via Jarchinio Antonia, die attent was bij een hoekschop.

Na rust beukte Almere, dat als nummer drie van de ranglijst moest winnen om het gat met de Leeuwarders en nummer twee De Graafschap niet te groot te laten worden, op de poort. De goal viel vijf minuten voor tijd echter aan de andere kant: middenvelder Ragnar Oratmangoen besliste het duel en daarmee doet Cambuur geweldige zaken.

Omdat de Superboeren dit weekend gelijk speelden en Almere in een direct duel werd geklopt, staat het nu respectievelijk zes en tien punten voor op de concurrenten in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De champagne lijkt dan ook koud gezet te kunnen worden in de hoofdstad van Friesland.