Update: ophef over onthullingen Shaw, 'Man U-back begreep scheidsrechter verkeerd'

Update: ophef over onthullingen Shaw, 'Man U-back begreep scheidsrechter verkeerd'

28-02-2021 23:59 Laatste update: 01-03-2021 00:00
16

Volgens Luke Shaw wilde scheidsrechter Stuart Attwell geen penalty toekennen aan Manchester United tegen Chelsea, omdat dat achteraf voor ophef zou zorgen. Callum Hudson-Odoi leek bij Chelsea hands te maken in het eigen zestienmeter gebied, maar werd dus niet bestraft.

"De scheidsrechter zei tegen Harry (Maguire,red.): Als ik een strafschop ga geven, dan gaat dat na de wedstrijd voor veel ophef zorgen", vertelt Shaw na de clash tussen Chelsea en United in gesprek met Sky Sports.

Attwell onderbrak het spel voor een VAR-check, maar kende uiteindelijk geen penalty toe. Dat snapt Shaw niet. "Het is verwarrend met deze VAR. Als het geen penalty wordt, dan kunnen ze het spel net zo goed door laten gaan om de flow niet uit de wedstrijd te halen. Maar ik ga er hier niet over klagen, omdat geen van beide teams de overwinning verdiende vandaag."

De wedstrijd tussen Chelsea en Manchester United eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Update: De uitlatingen van Shaw na de wedstrijd tegen Chelsea houden de gemoederen bezig in Engeland. Het verhaal gaat nu dat Shaw arbiter Atwell verkeerd begreep of verstond. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor de Manchester United-back, die beschuldigd zou kunnen worden van het in diskrediet brengen van de arbitrage.