Breaking news

LIVE: Haller zet Ajax met acrobatisch doelpunt op snelle voorsprong in Waalwijk

Van Hooijdonk vol verbazing: 'Dit kan toch niet: het zijn vijftien kilo's te veel'

Van Hooijdonk vol verbazing: 'Dit kan toch niet: het zijn vijftien kilo's te veel'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 12:46ma 01-03-2021 om 12:46

Piet Velthuizen heeft bij zijn Eredivisie-rentree geen goede sier gemaakt. Door een hamstringblessure zat FC Groningen - Fortuna Sittard er na twintig minuten op voor de 34-jarige doelman, die al niet heel erg fit oogde.

Bij Studio Voetbal ging het zondagavond over het postuur van Velthuizen, die drie jaar geleden zijn laatste officiële wedstrijd keepte. Pierre van Hooijdonk was vol ongeloof toen hij de Fortuna-doelman om 14.30 uur onder de lat zag staan in Groningen. "Dit kan toch niet, jongens", aldus de oud-spits.

"Dit is het faillissement van de keepers in Nederland. Als je zó, na een week, onder contract komt te staan bij Fortuna Sittard... Hij is veel te zwaar en heeft aardig was coronakilo's", vervolgde Van Hooijdonk, die Velthuizen na enkele minuten al zag grabbelen. Groningen-spits Jorgen Strand Larsen profiteerde, maar zijn goal werd afgekeurd. "Kijk die buik."

Rafael van der Vaart was niet op de hoogte van het feit dat Velthuizen nog keepte. "De eerste indruk, en daar gaat het vaak om, is niet al te best", aldus de oud-international die Velthuizen meemaakte bij het Nederlands elftal en 'wel duizend verhalen' over hem kan vertellen. Van Hooijdonk: "Als hij zijn shirt uitdoet, dan kijkt iedereen. Het zijn vijftien kilo's te veel."

Velthuizen tekende afgelopen week na twee trainingsdagen een contract tot het einde van het seizoen bij Fortuna Sittard. Hij geldt als noodoplossing door de blessure van Yanick van Osch en Japanse transfer van Alexei Koselev, die komend weekend tegen PSV nog wel kan keepen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws