FC Barcelona bevestigt politie-inval en treedt naar buiten met statement

FC Barcelona bevestigt politie-inval en treedt naar buiten met statement

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 14:37ma 01-03-2021 om 14:37

FC Barcelona heeft een statement gepubliceerd naar aanleiding van de arrestaties van diverse kopstukken, waaronder ex-president Josep Maria Bartomeu en CEO Oscár Grau. De club zegt volledig mee te willen werken met de Spaanse autoriteiten.

Bartomeu, Grau en een aantal anderen werden maandag gearresteerd door de Mossos d'Esquadra, de Catalaanse politie, op verdenking van onder meer corruptie. 'We hebben volledige medewerking verleend aan de juridische autoriteiten om de feiten in deze zaak naar boven te krijgen.'

'FC Barcelona betuigt zijn grootste respect voor de lopende gerechtelijke procedures  en voor het vermoeden van onschuld van de betrokkenen die betrokken zijn in deze zaak', laat Barcelona in een statement weten.

Barcelona wordt verdacht van onder meer corruptie, witwassen, bestuurlijke misstanden en het misbruiken van fondsen. Onder leiding van Bartomeu zou de club een PR-bedrijf ingehuurd hebben om politieke tegenstanders van hem zwart te maken. De Spaanse autoriteiten denken daar nu bewijs voor te hebben gevonden, maar er worden meer dingen onderzocht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws