'Richards doorstaat medische keuring en maakt overstap naar Bayern München'

'Richards doorstaat medische keuring en maakt overstap naar Bayern München'

01-03-2021 16:17 Laatste update: 16:28
46

Bayern München heeft met het aantrekken van Omar Richards alvast een vervanger in huis gehaald voor de vertrekkende David Alaba. De linksback van Reading komt in de zomer over naar Duitsland en tekent een contract tot medio 2025.

Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports maandagmiddag. Der Rekordmeister was al enige tijd op zoek naar een vervanger van Alaba, die aankomende zomer vertrekt bij de huidige koploper van de Bundesliga. Volgens Sky heeft Richards de medische test met succes doorstaan en tekent de vleugelverdediger een contract tot juni 2025. Zowel Bayern als Reading heeft de transfer van Richards nog niet officieel bevestigd.

De 23-jarige verdediger maakt in de zomerse transferperiode de overstap en kost Bayern rond de één miljoen euro. Richards, momenteel actief in de Championship, speelt al zijn hele actieve loopbaan in het shirt van Reading. De ploeg, waar Jaap Stam enkele jaren geleden nog hoofdtrainer was, is dit seizoen nog volop in de race om promotie naar de Premier League af te dwingen. Met nog dertien speelronden te gaan staat Reading op een keurige vijfde plaats, wat aan het einde van de rit een plek in de play-offs oplevert.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie