Hiddink hekelt VAR tijdens PSV-Ajax: 'Vijf of dertig kilo, de intentie blijft'

Hiddink hekelt VAR tijdens PSV-Ajax: 'Vijf of dertig kilo, de intentie blijft'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 18:00ma 01-03-2021 om 18:00

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 18:03ma 01-03-2021 om 18:03

Guus Hiddink begrijpt er helemaal niets van dat Ajacied Lisandro Martínez tijdens PSV-Ajax slechts een gele kaart kreeg nadat hij op de enkel van Eran Zahavi ging staan. De Argentijn werd niet bestraft en ook de VAR greep niet in.

Dat de videoarbitrage scheidsrechter Danny Makkelie niet te hulp schoot vindt Hiddink iets onbegrijpelijks. "Ja, dat was een foutje van de VAR", vertelt de 74-jarige oefenmeester aan tafel bij Voetbal International LIVE. "Die keken even weg, waren even een kopje koffie aan het drinken." Niet Martínez, maar het 'slachtoffer' Zahavi werd bekeurd. De Israëliër schopte de bal weg, waarna de centrumverdediger van Ajax zijn voet op de enkel van de spits plantte.

De VAR greep niet in en liet doorspelen. "Wat is de nuance dan?", vraagt Hiddink zich openlijk af. "Je drukt dus wel of niet door, maar de intentie is gewoon om iemand te raken. De uitleg is dus of je met vijf kilo of met dertig kilo erop stapt", besluit Hiddink zijn beschouwing. Slechts vijf minuten na het incident tussen Martínez en Zahavi kwam Ajax alsnog langszij in het Philips Stadion. Aanvoerder Dusan Tadic benutte een strafschop na een handsbal van Denzel Dumfries.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws