Spelers kenden nieuwe PEC-trainer niet: 'Ik was wel even onder de indruk'

Spelers kenden nieuwe PEC-trainer niet: 'Ik was wel even onder de indruk'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 23:29ma 01-03-2021 om 23:29

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 08:49di 02-03-2021 om 08:49

Bert Konterman maakt het seizoen af als trainer van PEC Zwolle, maar toen een aantal spelers van de club dat nieuws hoorden keken ze raar op. Kenneth Paal en Pelle Clement moesten toegeven dat ze nog nooit van de gewezen international hadden gehoord.

De verdediger van weleer heeft clubs als Feyenoord en Glasgow Rangers op zijn palmares staan, maar was een onbekende naam voor een aantal spelers van PEC. "Maar de trainer heeft ons keurig uitgelegd waar hij allemaal heeft gespeeld", zegt linksback Kenneth Paal tegen het Algemeen Dagblad. "En dat is echt niet niks."

Ook Pelle Clement kende Konterman, nota bene een clubicoon van de Blauwvingers, nog niet. "Maar eerlijk gezegd was ik wel onder de indruk van zijn carrière", zo zegt de aanvaller. De interim-trainer kan er zelf wel om lachen. "Dat gaat zo snel. Je denkt dat we eeuwige roem en glorie hebben, maar het is zo gebeurd als je niet meer op televisie bent."

Konterman, die door PEC tijdelijk bij de KNVB wordt weggehaald en na de zomer weer terugkeert in Zeist, heeft een duidelijk doel voor ogen. "Ik zal er alles aan doen om de club in de Eredivisie te houden, maar minstens zo belangrijk vind ik de ontwikkeling van spelers. Als ik na afloop van het seizoen een knuffel van ze krijg, heb ik goed werk afgeleverd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws