Twijfel na aanbod van PEC: 'Heb in eerste instantie ook 'nee' gezegd'

Twijfel na aanbod van PEC: 'Heb in eerste instantie ook 'nee' gezegd'

01-03-2021 18:06 Laatste update: 18:09
12

Het had niet veel gescheeld, of Bert Konterman was niet als trainer aan de slag gegaan bij PEC Zwolle. Dat geeft hij zelf toe in gesprek met de NOS. Uiteindelijk ging hij alsnog overstag om het seizoen af te maken bij De Blauwvingers.

Konterman trainde een aantal jeugdselecties bij de KNVB en heeft een flink verleden bij PEC. Hij was er actief als voetballer, jeugdtrainer én technisch manager. Hij begint in het MAC³PARK Stadion aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. "Ik dacht niet gelijk dat ze bij mij zouden komen en ik moest er goed over nadenken. Het overvalt je toch. In eerste instantie heb ik ook 'nee' gezegd", vertelt Konterman, die John Stegeman opvolgt, tegen de NOS

"Een dag later hebben we nog een keer koffie gedronken en gesprekken gevoerd. Toen heb ik het thuis overlegd en de knoop doorgehakt", vervolgt Konterman, die na dit seizoen plaats moet maken voor Art Langeler. Het feit dat hij in eerste instantie twijfelde, lag niet aan PEC. "Als je wilt beginnen als trainer, wil je alles goed voorbereiden, plannen en analyseren om zo goed beslagen ten ijs te komen. Maar er zijn nog maar tien wedstrijden te spelen. Uiteindelijk heb ik gewoon gedacht: toon eens wat lef en ga het doen."

Konterman gaat, in de tien Eredivisie-wedstrijden die er nog te spelen zijn, niet veel veranderen. "Nee, dat ga ik niet doen. Ik ga geen gekke dingen doen. Ik wil vooral observeren en links en rechts wat aansturen om zo naar het einde van het seizoen te gaan", sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie