Tadic prijst 'heel goede speler' Ajax: Als hij invalt, doet hij het altijd goed

Tadic prijst 'heel goede speler' Ajax: "Als hij invalt, doet hij het altijd goed"

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 12:47di 02-03-2021 om 12:47

Dusan Tadic is blij met Brian Brobbey. De achttienjarige spits van Ajax scoorde als invaller tegen Willem II (3-1) en Lille OSC (1-2) én stond op het veld bij de late gelijkmaker van de Amsterdammers bij PSV (1-1).

Tadic vind het geen toeval meer. "Ik denk dat Brobbey een heel goede speler is, die een goede indruk maakt. Als hij invalt, doet hij het altijd goed", zegt de Ajax-captain tegen Ajax Life. "Met Brobbey erbij proberen we wat directer te spelen, want dat kan met hem. Daardoor kregen we een strafschop en een ander kansje, waar hij ook bij betrokken was."

Ajax lijkt eindelijk een goedwerkend Plan B te hebben. In januari schoot invaller Klaas-Jan Huntelaar zijn ploeg ook al naar een late overwinning bij FC Twente (1-3). "Ik denk dat de trainer dit goed heeft gedaan", beaamt Tadic. "Hij heeft er met ons ook echt op getraind. We proberen dit al sinds het begin van het seizoen te oefenen. Alle credits voor de trainer."

Brobbey heeft een aflopend contract bij Ajax, dat na lange en moeizame onderhandelingen bekendmaakte dat de talentvolle spits aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt. Trainer Erik ten Hag blijft desondanks gewoon gebruik van hem maken en dat betaalt zich uit. "Ik snap niet waarom hij vertrekt", zei Tadic twee weken geleden in Lille over Brobbey. "Beter dan bij Ajax kan je het als talent niet hebben. Nergens in de hele wereld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws