FC Volendam gaat ook overstag: 'Dan kunnen we overstappen naar natuurgras'

FC Volendam gaat ook overstag: 'Dan kunnen we overstappen naar natuurgras'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 13:54di 02-03-2021 om 13:54

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 13:55di 02-03-2021 om 13:55

FC Volendam is van plan vanaf het seizoen 2022/2023 weer op natuurgras te spelen. Voordat de echte grasmat zijn rentree maakt bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie, komt er komende zomer eerst nog een nieuw kunstgrasveld.

Volendam laat op de eigen website weten dat er binnen de club een sterke wens leeft om op natuurgras te spelen. 'De overstap van kunstgras naar natuurgras geeft echter een grote druk op de huidige infrastructuur', klinkt het. 'Een switch naar natuurgras binnen de huidige capaciteit behoort op korte termijn niet tot de mogelijkheden.'

Om deze reden is er door FC Volendam gekozen voor een overbruggingsperiode van een jaar. 'De komende tijd gaan we aan de slag met alle logistieke uitdagingen. Op het moment dat alle hordes zijn genomen, kunnen we de overstap maken naar natuurgras. Met het seizoen 2022/2023 als fraaie stip aan de horizon', zegt bestuurslid Hans Bond.

Voorgangers
De afgelopen jaren maakten meerdere profclubs in Nederland de overstap van het vaak bekritiseerde kunstgras naar natuurgras. ADO Den Haag, Almere City, FC Dordrecht, PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Roda JC en VVV-Venlo gingen de Volendammers voor.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws