'Met alle respect, maar wordt van mij verwacht dat ík Feyenoord ga dragen?'

'Met alle respect, maar wordt van mij verwacht dat ík Feyenoord ga dragen?'

03-03-2021 11:52
108

Orkun Kökcü vindt dat jonge spelers in Nederland te snel bekritiseerd worden. De middenvelder van Feyenoord werd zelf onderwerp van gesprek na een column van Willem van Hanegem.

De Kromme zei dat de situatie van Kökcü 'typerend is voor Feyenoord', omdat hij veel beter kan dan hij laat zien. "Natuurlijk heeft hij gelijk", zegt de spelmaker met Turkse roots tegen Voetbal International. "We kunnen allemaal beter. Maar ik vind het jammer dat ik word gebruikt als voorbeeld. De manier waarop we in Nederland jonge spelers op het paard hijsen, om ze er daarna net zo snel weer vanaf te trekken valt me op."

De situatie van Mohamed Ihattaren bij PSV is daarvan een goed voorbeeld, stelt de Feyenoorder. "Ik lees nu van alles over hem. Ik ken Mo van de Nederlandse jeugdteams. Goede jongen, uitstekende speler, maar hij krijgt nu van alles over zich heen. Ik weet natuurlijk niet wat daar allemaal is gebeurd, maar dan nog valt het me op dat ze hem echt hard aanpakken. Een jongen van negentien jaar.."

Zelf krijgt Kökcü ook vaak genoeg kritiek te verwerken. "Het valt nog mee, maar ik hoor wel verhalen dat ik niks laat zien of dat ik de ploeg niet bij de hand neem. Met alle respect, maar wordt dat dan van mij verwacht? Moet ík Feyenoord dragen? Is dat reëel? Ligt die verantwoordelijkheid niet veel meer bij de oudere spelers? Jongere spelers hebben het soms druk genoeg met zichzelf."